diumenge, 20 de setembre del 2009

EP-64 La revista Siurell, des de la caixa dels records










Avui matí hem parlat una bona estona amb l'historiador Guillem Morro sobre premsa a Marratxí, bàsicament de Pòrtula i també de l'actual vertent d'aquesta revista a través dels blogs i de la ràdio.

Guillem està preparant una comunicació en relació a Marratxí sobre unes Jornades de Premsa Forana organitzades per l'Institut d'Estudis Baleàrics que tendran lloc el proper mes d'octubre a Porreres.

Parlant, parlant han sortit els que podríem anomenar 'precedents' de la premsa a Marratxí i, per tant, de Pòrtula. I he hagut de recordat una revista escolar, anomenada 'Campanita', impulsada pel mestre Albert Castell -de la qual no he arribat a veure cap exemplar... En deu quedar algun per la Vila?- i, lògicament, la revista 'Siurell' que va sorgir dins el grup APJ -Activitat Parroquial Juvenil-, de mitjans dels anys 70.


A la foto podeu veure el primer -i únic- número que va sortir d'aquesta revista, típicament de club juvenil d'aquella època. Molta opinió, un poc d'informació interna i res d'informació general. Al cap i a la fi sortia com a "orgue de comunicació interior d'APJ". Pensau que no feia ni mig any que havia mort el dictador Franco i el procés democràtic tot just feia les primeres passes per l'anomenada 'transició'. Em pens que, a l'hora de comprar el ciclostil que ens serví per imprimir el primer exemplar, demanaren un document d'identitat d'alguna persona responsable, major d'edat; no fos cosa que servís per dedicar-nos a fer propaganda subversiva contra el règim... Quin temps!

Com deia, aquí teniu la portada i l'índex de l'únic número d'aquesta revista, Siurell, d'alguna manera precedent de Pòrtula, que compta amb la gràcia de ser feta a Marratxí i, molt concretament a Pòrtol, dins el local parroquial de la, aleshores, nova església, quasibé acabada d'estrenar.

Biel.-
EP-Estampes portolanes
EM - Estampes marratxineres - Tot Marratxí
Marratxiner/e/s
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net



Patrocinat per...
> Restaurant Bon Jorn - Pòrtol. 971 60 33 39
>
L'Albelló - Pòrtol, "Tradició i avantguarda". 971 79 72 85
> Pòrtula, revista de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada