dilluns, 7 de setembre del 2009

AM-46 El nou mercat dominical de Sant Marçal, un èxit


D'exitós es pot qualificar el primer dia del mercat dominical de Sant Marçal, pel qual hi han arribat a passar milenars de persones entre les 9 i les 14 h.

En total, han estat unes 25o parades que augmentaran en properes edicions.

Segons l'organització, un 70% dels articles són de segona mà: mobles antics, llibres, objectes curiosos i peces de col·leccionista, com uns jocs de cartes de mitjan segle XX.

D'altra part el nou mercat compta amb animació infantil, castells inflables i estacionament gratuït.

Malgrat tot, l'assistència d'expositors i la gran afluència de públic, sembla que no tothom hi està d'acord i, en concret, s'han alçat veus de queixa per part dels veïnats de la urbanització de Sant Marçal, que ho consideren una font de "problemes de brutor, trànsit i mobilitat".

Avui mateix, els veïnats han anat a parlar amb el regidor de Comerç, Tomeu Oliver, el qual els ha dit que la ubicació del mercat és provisional mentre estan en converses per traslladar-lo a Festival Park. Els veïnats es mostren disposats a aguantar fins al 10 d'octubre, dia que amenacen amb impedir el mercadet a base d'ocupar l'aparcament amb els cotxes de la gent de la urbanització.

Seria una veritable llàstima que un projecte que sembla del tot interessant, que pot ajudar a moure les economies de la gent amb necessitats, no arribàs a bon port degut a la manca d'entesa entre Ajuntament i veïnats.


AM - Actualitat marratxinera
Tot Marratxí
Pòrtula, revista de Marratxí
Patrocinat per
> Cafeteria J.J. - Sant Marçal. Pa amb oli i tapes
>
L'Albelló - Pòrtol, "Tradició i avantguarda", 971 79 72 85
> Pòrtula, revista de Marratxí

29 comentaris:

  1. felicit desde aqueste pag. a l'ajuntament de Marratxí amb aquest nou "baratillo", però el q no vaig acabar d'entendre si es un "rastro" com es que hi havia lloc de venta d'aliments, verdures etc. ??? es en tot cas un mercat de tot? aprovit l'0casió per felicitar-vos per aquesta pàg. on hi e trobat molt de material de Marratxí

    ResponElimina
  2. Idò si. No es baratillo (encara que hi ha alguna cosa). És un mercat en tota regla i sembla que l'hagin posat per a fer sa competència a altres mercats dominicals tradicionals de l'entorn com ara el de Santa Maria. Jo no ho veig bé, ja que no sa comptat amb s'opinió des poble de Marratxiner respecte de si el volíem o no, quin dia de sa setmana, a on, etc.
    Com sempre aquest Batle (ara nou president del PP de Balears) governa d'esquena als ciutadans de Marratxí.

    ResponElimina
  3. Te posen totes les regles per obrir una tenda i surt a informació pública. No entenc com no s' ha consultat amb els veïnats. Comentaris com "la gent de Pòrtol ho troba benissim". Demaneu la mateixa gent como ho trobaria si això fos davant ca seva. Si això no ho lleven al octubre, ja som més de 110 veïnats (cases) que sortirem al carrer. Una associació (Gran Rastro) que surt legalment al agost...Qui del Ajuntament vol fer "l'agost"?

    ResponElimina
  4. Nosaltres hem deixat de prendre res als bars, C'an Monet, Cabaneta Oci i aquest nou J.J, que son darrera de les fulles amb firmes (amb el somriure ample d' en Tomeu Oliver)...Han demanat firmes als que vivim a l' Urbanització? I pareix que la fruiteria tambè en demana...i dò comprarem la fruita al Mercadona que es molt mes barata.

    ResponElimina
  5. Es una vergonya com ha deixat l'aparcament, encara avui dia 16 dimecres n'hi ha tanques per terra, aquest cadafal que fa nosa, ja està be de ésser ciutadans només per transigir i pagar!

    ResponElimina
  6. He rebut un comunicat de la Associació de veïns que crec que la tenim prou abandonada i en Natxo de sa casa de fusta esta fent una feinada i tot sol. Seria un bon moment per a donar li una empenta! Tots junts nos faran cas...

    ResponElimina
  7. Hi ha diverses iniciatives aillades i disperses d'alguns veïnats de la urbanització i que no en arribem totes elles a tots i cadascun des veïnats. Ens hauríem de coordinador i sumar esforços. Estic amb tu Aina. Anem tots a ajudar a Natxo que és en definitiva ajudar-nos a nosaltres mateixos. Natxo!, convocan's a una reunió per un dia d'aquesta setmana i a veure com ho enllestim. S'associació va ésser forta en altres moments difícils. Aquest moment ho torna a ésser.

    ResponElimina
  8. Crec que ses firmes han arribat fins els comerços de Portol , esper que el dia 11 d' Octubre els meus fills pugin voltar amb bici per Sant Marçal , i que el silenci estigui present els diumenge.

    ResponElimina
  9. També estic d'acord amb tu Silvestre. És una altra vergonya que no se retirin les tanques, senyals de prohibit aparcar, cadafal, línies i quadres elèctrics provisionals, etc.
    Ses molèsties grosses son diumenge al matí, però aquestes altres les hem de suportar tots els dies de la setmana. Hi ha voravies per ses que no s'hi pot ni passar de tota aquesta trasteria. A més son un perill pels nostres fills petits. Se veu que es batle és d'escola d'en Fraga i pensa allò de "la calles es mía".

    ResponElimina
  10. Som una veinada mes de Son Marçal, jo en particular i altres veins no entenem massa, la veritat, perque tantes trabes per posar aquest mercadillo davant el Mercadona, no trob, que hi molesti tant, entenc que pugui incomodar a qualque veinat per tema de cotxes...etc, pero just son el diumenges durant poques hores,crec que el veins hauriem d´esser mes humilds i tolerants a mes si aquest mercat, es per benefici de gent mes necesitada o aturada per culpa de la crisis, inclus per gent del mateix terme de Marratxi, fora tanta rabia i meyns politiqueu, que aixo no i te res que veure, son persones corrents que necesiten fer feine i guanyarse el pa de cada dia. Jo i la meva familia esteim ben contents, perque i tot porem sortir a pasetjar el diumenge sense agafar el cotxe d´mati i estar tots molt entretenguts, inclus trobar qualque ganga o simplement comprar el pa, fruita o lo que ens fagi falta. Endevant amb aquest nou Mercat, enhorabona!!

    ResponElimina
  11. Soy una vecina de Son Marçal, yo concretamente no veo tanto problema ante este nuevo mercadillo junto al Mercadona, me gusta mucho la iniciativa, sobre todo por ayudar a las personas que necesitan un trabajo digno y este de comerciante en un mercadillo lo es como el que mas, ademas si lo alegran gratuitamente con musicos, payasos y atracciones para los mas pequeños, mejor que mejor, pues muchas familias con niños lo agradecemos mucho, Un voto a favor por nuestra parte a este Mercadillo/Rastro Sant Marçal.

    ResponElimina
  12. Som en Natxo i a jo m'agradaria saber qui s'amaga darrera de aquests que diuen viure a Sant Marçal i son a favor des mercat, perque he recorregut cada per casa deixant papers i he xerrat amb un 70% dels veïnats i no he trobat ningú que estigués a favor. Com que recullirem firmes també casa per casa veurem qui es a favor i qui en contra. Lo que segurament auestes persones no han sofert els claxons de les "fregonetes" a les 6.30 de sa matinada ni han estat agredits per cridar l'atenció per tapar s'entrada des garatges...De moment estem preparant una macro assamblea per setmana qui ve. Mentres tant vos agraeixo les mostres de ajud i solidaritat. El batle es un mentider compulsiú, Festival Park nos diu que ells mai han dit que volien el mercat. Nosaltres tenim sa força de la raó, ells tenen la raó de la força. Pero plegats durem el mercat al polígono, que alla tenen turada de tren i no se farán embosos de tràfic com cada diumenge.

    ResponElimina
  13. Sóc una veïna de Sant Marçal. Faig feina tota la setmana i els diumenges necessit gaudir d'un poc de tranquilitat i descans. El mercat produeix molt de renou, molt de tráfic i, en definitiva molta contaminació acústica i ambiental, a més, l'Ajuntament deixa les valles i les senyals permanentment instalades, supós que per comoditat dels treballadors, provocant molèsties a la gent que vol aparcar o camina per la urbanització. Els mercats s'han d'ubicar a zones on no estorbin als veïns. Amb un poc de bona voluntat i de sensibilitat per part de l'Ajuntament això seria possible, pero tal vegada aquest Ajuntament tan sols mira per l'interés d'uns quants privilegiats i només es preocupa d'obtenir ingresos, sense pensar en els drets dels que més contribueixen económicament: els ciutadans de Marratxí.

    ResponElimina
  14. Amiga Mercedes y el comentario anonimo anterior, estoy totalmente de acuerdo con vosotros, no entiendo nada de esta polemica. ni de esta acritud con el mercado de San Marçal
    Mi opinion es que el sr Knorr y algunos mas, un grupo reducido esta intentando sacar un beneficio politico de un acto que tiene unicamente un fin social cultural y economico
    Me averguenzo de ser vecino de esta zona. y de escuchar comentarios de vecinos, expresando "Es lo mas bajo, chusma, lo mas rastrero, solo venden bragas sucias, Jesucristo saco a los mercaderes del templo ???????????? refiriendose a los integrantes de los puestos del mercadillo
    ¡¡¡ Como es posible!!", que es, que se consideran una elite intocable y por encima de los demas mortales
    Y luego veo que el Sr. Knorr no se cree comentarios como el tuyo, Mercedes y el anonimo mencionado. y que va a pasar lista para averiguar quienes son ???????
    Solo faltara que se instalen las bolas negras, para decidir quien puede vivir en este selecto nucleo

    ResponElimina
  15. Lo que mucha gente no sabe es que el aparcamiento, mal llamado del Mercadona, fue pagado por los vecinos de la Urbanización de Sant Marçal, al igual que todas las calles, farolas, zonas ajardinadas, etc., de dicha urbanización. Los socios de la cooperativa, con el dinero de sus cuotas y los que compraron su parcela después, incluido en el precio de la misma.
    Tampoco sabe mucha gente que esa parcela en el proyecto inicial de urbanización era zona verde (no se tenía que tocar el pinar existente) ya que el aparcamiento se ubicaba en la parcela contigua, pegado a la carretera des Figueral a Sa Cabaneta y justo al lado de la plaza de la Iglesia. Fue una exigencia del Ayuntamiento (entonces en manos de PSOE e IM) el trasladar el aparcamiento a su actual ubicación para dejar el otro solar como edificable y de propiedad municipal para poder construir el nuevo edificio del Ayuntamiento.
    Los vecinos de Sant Marçal, soportamos sin quejarnos, más que disfrutamos, todos los años las Fiestas de Sant Marçal durante 4 ó 5 días seguidos, con el trafico desde y hacia Sa Cabaneta y Pòrtol desviado por dentro de la urbanización, sin poder aparcar ni en la calle, ni en nuestros garajes, ya que los vados son constantemente bloqueados, con ruido, suciedad y sin poder dormir por la música a todo volumen antes de las 3 de la mañana, teniendo que levantarnos temprano al día siguiente para ir a trabajar o para acudir a un examen en la universidad. Lo mismo que con la fira de Sa Tardor y desde hace algunos años otros eventos tales como el Motor Retro.
    Los vecinos de Sant Marçal para poder pagar la hipoteca para la construcción de la urbanización, el solar, el proyecto de nuestra casa, su construcción, etc. hemos trabajado y seguimos trabajando duro, muchos de lunes a sábado, siendo el domingo el único día que nos queda para descansar y estar con la familia en paz y tranquilidad.
    Yo entiendo que hay gente que no vive en la urbanización (o que vive en la urbanización, pero al otro extremo de la misma) que le apetece el domingo ir a un mercado a dar una vuelta y hacer cuatro compras y que este mercado del Gran Rastro no le ocasiona apenas ninguna molestia, pero el problema es que sí que hay personas afectadas y esta situación se ha creado por el actual consistorio (ahora del PP), sin ninguna necesidad. Si de verdad (permítanme que lo ponga en duda) esta es una medida social para ayudar a los vendedores ambulantes (que por cierto casi ninguno es de Marratxí), no había ninguna necesidad de fastidiar a unos para favorecer a otros. En Marratxí hay suficientes lugares al aire libre, en espacios públicos, no tan pegados a viviendas, y mejor comunicados, muchos de ellos que podrían acoger este mercado sin molestar absolutamente a nadie.
    Sr. Alcalde de Marratxí: Vd. también vive en una urbanización de Marratxí. También hay espacios abiertos próximos a su casa. Vd. no será siempre alcalde. ¿Qué dirá y que hará si el próximo alcalde le pone un mercado los domingos por la mañana al lado de su casa?

    ResponElimina
  16. Al anónimo del 18 de septiembre a las 09:22: Veo mala fe y mala intención en tu mensaje. Y es curioso como después de decir que no entiendes la polémica te atreves a participar de ella.
    Sí, mala fe porqué cambias el sentido de las palabras. Natxo no ha dicho que fuera a pasar lista, yo entiendo que su intención es hacer un sondeo y presentarlo a la opinión pública y al Ayuntamiento sobre cuanta gente está en contra y cuanta a favor. Y punto.
    También veo mala fe (¿o envidia?) en lo de las bolas negras para decidir quien puede o no vivir en Sant Marçal. En Sant Marçal puede vivir quien tenga casa, en propiedad, o alquilada, como en cualquier otro lugar. ¡Ah!, si le dejan vivir, claro, los ruidos y demás molestias que ocasionan las grandes aglomeraciones de gente, aquí y en Madagascar.
    Por último. Dices que es "un acto con un fin social, cultural y económico". Primero que no es un acto, ¡ojalá con los dos que ya ha habido se hubiera terminado, pero es TODOS LOS DOMINGOS!. Segundo, que sea social, te lo puedo aceptar si para ti social es que haya mucha gente; que sea cultural, ¡por favor! si esto es cultura, ¡así le va a España!; y que se económico, en esto coincido, es un negocio para unos cuantos: para los feriantes y para el ayuntamiento, y para nadie más. Y esto, como siempre, ¿ya lo justifica todo? ¿Caiga quien caiga y pese a quine le pese? ¡PAIS!

    ResponElimina
  17. Jo vos deman...,
    aniría tanta gent a Santa María els diumenges si no fos per el seu mercat?
    aniría tanta gent a Consell els diumenges si no fos per el seu rastre?
    Aquests són dos exemples de pobles vius, on un diumenge pots trobar molts de comerços oberts i fer un voltí.
    Quants de comerços obrin a Sa Cabaneta un diumenge? = 0
    I no vos enganeu, dels mercats no només hi viuen els comerços de la plaça... hi viu tot un poble.
    Jo no puc xerrar en nom dels senyors del xalet d´un milió d´euros, però jo vull un poble amb vida els caps de setmana, no vull un poble dormitori.

    ResponElimina
  18. Flipo en colors perque es posen paraules a sa meva boca que mai he dit, i esta escrit. Jo demanaria a qui esta a favor que pensés si aixo s'ho posen davant ca seva I SENSE CONSULTAR!. Vos dic un parell de puestos per posar el rastro: Poligon de Marratxí (com a Consell) amb aturada de tren i aixi no n'hi ha embossos de cotxos ni renou per els veïns. Un altre puesto: davant la farmacia del batle en es Pont d'Inca Nou, i aixi podria obrir els diumenges i fer una doblerada...100% dels veïns de St.Marçal i des Parc Sa Cabaneta en contra del mercadillo. Aixo, estimada, es fer POLITICA? Llevat de les 3 agresions sofertes per veïns que recriminaven que els tapaven sa cocheria desprès de rebre el impost de 140 euros per paso de carruajes. ¡Quina broma!

    ResponElimina
  19. Es verdad Natxo, esto es hacer politica
    ES MUY BUENO PONER A UN POLITICO AL FRENTE DE UNA ASOCIACION DE VECINOS,Puedes decir las mentiras que quieras sin sonrojarte
    Ademas de un alto cargo de CCOO y de ser el presidente de ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE MARRATXI, eres capaz de decir
    que el 100% de los vecinos de Sant
    Marçal, estan de acuerdo con quitar el mercadillo, cuando sabes que muchos no estan de acuerdo, vamos como un politico cualquiera

    ResponElimina
  20. ULTIMAMENTE SE UTILIZAN LOS INTERESES POLITICOS PARA TODO, Y YO COMO VECINA QUE SOY DE LA MISMA URBANIZACION NO ME SIENTO PARA NADA REPRESENTADA POR UN SEÑOR CLARAMENTE DE IZQUIERDAS QUE UTILIZA SU IDEAL POLITICO PARA ATACAR TODO LO QUE PONGA EN MARCHA EL ACTUAL CONSISTORIO.
    SINCERAMENTE, ENTIENDO AMBAS POSTURAS, PERO TODOS ESTOS VECINOS A LOS QUE LES PUEDE MOLESTAR EL MERCADILLO, TENDRAN EL MISMO PROBLEMA CUANDO SE TERMINE LA ZONA DEPORTIVA QUE ACARREA RUIDOS Y PROBLEMAS DE APARCAMIENTO TODOS LOS DIAS DE LA SEMANA. CUANDO ADQUIRIMOS UNA VIVIENDA SABEMOS QUE HAY CIERTOS RIESGOS SI TENEMOS SOLARES DESTINADOS A COMERCIOS, ZONAS DEPORTIVAS, ... ETC , CERCANOS A NUESTRAS RESIDENCIAS.
    EL MERCADILLO TRAE UN POCO DE MOVIMIENTO A UN PUEBLO QUE LO NECESITA, ESTA EN UNA ZONA DE SERVICIOS, Y NO LLEVA TANTOS PROBLEMAS COMO ALGUNOS CON MUCHA INVENTIVA QUIEREN HACERNOS VER.
    SI, SEÑOR Knorr. YO SOY UNO DE ESOS VECINOS DE LA UBANIZACION QUE USTED DUDA QUE OPINEMOS LIBREMENTE Y EN CONTRA DE SUS IDEALES.

    ResponElimina
  21. Perdoneu que no participi més en aquest blog.Vos inform que avui dematì en es Jutjat de Guardia ha estat posada una demanda per amenaces contra E.LL.C., un dels expositors que ahir horabaixa, habent deixat es cotxo carregat amb trastos el carrer Salvador Torres, ha començat a pegar crits contre els veïnats, amb amenaces de "pegar foc a ses cases" i "anar a matar a aquest vasco de merda (sic) que te un germa etarra (sic)que es el president de la AA.VV. Sembla esser que aquest homo ha estat des de les dues fins a les cinc de l'horabaixa bebint més del compte a un bar que fa cantó, i a on (segons un testic) li han estat acalentint es cap contra jo. He escrit una carta en es batle feint-le responsable directe si qualque cosa arribes a succedir als veïnats o a jo mateix...Demá sortirá es tema a la Premsa. Ha hagut intervenció de la Policia Municipal i Creu Rotja. Aquest senyor tota la seva queixa es que li han cobrat 50 euros a fons perdut i 12 euros per cada diumenge i no ha venut res perque en tres dies el mercat o suposat mercat(no n'hi ha aquell 70% de antiguetats que nos prometía el senyor batle) ha caigut en visitants fins a numeros molt baixos. Desprès n'hi ha encara persones que diuen que això "es un tema social". Qualcú s'en esta aprofitant dels necessitats!!!
    Cadascú que tregui les conclusions que cal, nosaltres ja deiem quina mena de gent i problemes duría aquest mercadillo.
    Gracies a tots

    ResponElimina
  22. Yo estuve en una reunión el lunes 7 de septiembre, junto con un grupo de personas más entre ellas Nacho Knorr, con el Sr. Tomeu Oliver, regidor de mercados. Sinceramente me siento avergonzada de leer las notas de prensa que nuestro presidente envía a los mediios de comunicación en nombre de todos. El sr. Oliver,además de muy educado y correcto, nos pidió un plazo de un mes para arreglar el tema de la ubicación y así lo paga Nacho Knorr, mintiendo y poniendo a parir la palabra del alcalde y del regidor. Nacho tu solo utilizas la asociacion para intereses de ERC, de no ser así tendrías más pàlabra de la que tienes y esperarías la palabra del ayuntamiento.

    ResponElimina
  23. El dia 11 de octubre veremos la palabra del ayuntamiento. Dicen que han hablado con Festival parc. Segun el sr gerente eso es mentira. Nos prometieron que era provisional, por eso están arreglando también la zona del garaje de Martin para mercadillo, por eso han puesto autobuses desde Eusebio Estada gratis, eso es el Tolo Guell con cuatro de aqui que quieren aprovecharse de la necesitat de los pobres. Estamos contigo, Nacho, y que los que te han amenazado la paguen. No he leido por ningun sitio que utilices ERC que por cierto no sabia que eras, pero si hay que votarte te votaré.

    ResponElimina
  24. y me ha quedado un tema sin comentar. Al Nacho le han amenazado y nos salimos por la via de al lado en vez de solidarizarse con un hombre que ha recibido hasta tres querellas criminales de nuestros "jefes" de la cooperativa por llamarle lo que eran y defender nuestros intereses. Y ahora hablamos de POLITICA...Ya dicen: que cuando a un tonto le enseñas la luna el tonto mira el dedo.

    ResponElimina
  25. A modo de respuesta al Cabaneter que escribió no se que de chalés de 1 millón de euros.
    No te creas lo de chalés de 1 millón. No quisiera que cayeras en una envidia que no estaría justificada. En estas urbanizaciones y nucleos que están alrededor del aparcamiento, no hay un solo chalé que valga 1 millón de euros, ¡ni de lejos! Y si hay alguno que lo tiene en venta y pide un precio que ronda esta cantidad, no te quepa duda, no es un vecino, es un especulador que no vive aquí (o sí, pero solo para que su vivienda se cotice más y la pueda vender mejor) y además no lo va a vender si no se baja del burro. Los que vivimos en estas nuevas urbanizaciones vinimos buscando un lugar tranquilo en el que vivir. Lo mismo que los otros nousvinguts i también los marratxiners de siempre de Sa Cabaneta, de Portol, del Pla de Na Tesa, etc.
    De todas maneras si quieres un pueblo con vida los fines de semana (¿y porqué sólo el fin de semana y no durante toda la semana?) y crees que el mercado es esta vida que tanto anhelas, se me ocurre una idea que estoy seguro que compartirás conmigo: Que el mercado se ubique cada domingo en un núcleo diferente, o mejor aún, para no tener a todo el mundo (comerciantes, público, vecinos, etc.) desorientado con este cambio domingo tras domingo, cada año en nucleos diferentes: el 2009 lo tenemos ya adjudicado en Sant Marçal, en 2010 todos los domingos en Sa Cabaneta, en 2011 le tocará a Portòl... ¿Qué gran idea la mía? Creo que voy a presentarme a Alcalde.

    ResponElimina
  26. Este fenómeno que dice que el sr, gerente del Festival Park niega esas conversaciones con el ayuntamiento MIENTE. Mi marido me lo ha confirmado, por tanto, NACHO NO MIENTAS MÁS, que estas engañando a tus propios vecinos y creo que no es justo.

    ResponElimina
  27. si el ayuntamiento ha llamado al festival ese y le han dicho que no...¿eso son conversaciones? pregunto. La solucion el dia 11 del mes que viene.

    ResponElimina
  28. I dò si que nos podem fiar de sa paraula d'en Oliver. Diu en el "Balears" que no hi va haver cap intervenció de sa Policia Municipal i varem prendre nota de la seva placa, numeros 16 i 20. Collons, quin tipo...Lo varem veure més de 15 persones

    http://dbalears.cat/actualitat/Balears/on-es-aquell-basc-que-li-cremare-la-casa.html

    ResponElimina
  29. Avui 7 d'octobre he rebut una cridada del regidor Oliver per communicar-nos que el proper diumenge dia 18 d'octobre el mercadillo s'en va al poligon de Marratxi. Dema sortira la nota oficial de l'ajuntament damunt la premsa.
    Volia agreir a tots els que han fet possible aquest canvi, les mes de 390 firmes de veins de Sant Marçal, Parc Sa Cabaneta i Vinya de Son Veri.
    De la mateixa manera vos volia agreir les mostres de simpatia per les amenaces rebudes, dir-vos que la denuncia segueix el seu cami i a travers de aquest pobre home que anava begut descobrirem qui li va acalentir el cap e informar-li de totes ses meves dades, perque aquest home no me coneixia de res.
    Ho que hem de fer ara es recolçar aquest mercadillo en es poligon, anar a fer una volta en poder, i demanar a l'ajuntament que les tornin els doblers pagats i que no els cobrin cap diumenge, si en realitat es tracta de una accio socio cultural
    I per cert: no n'hi havia cap interes del Festival Park, la mentida te ses cames molt curtetes.
    De nou, gracies, bona gent.

    ResponElimina