dilluns, 19 d’octubre del 2009

EM-56 Fabià Blesa i el món xeremier










En Fabià Blesa no és marratxiner, però exerceix com a tal millor que molts del que han nascut en aquest municipi.

És solleric, però viu al Pont d'Inca, a la zona de sa Cabana i dedica els seus esforços a les xeremies i a tot allò que envolta aquest noble instrument.

És membre fundador i president de l'associació Xeremiers de Marratxí, entitat nascuda l'any 2006 que ja l'any passat, durant la Fira de Tardor que aviat tornarà arribar, va organitzar la 1era trobada de Xeremiers.

Aquesta associació, de la qual ja havia parlat en alguna estampa, té entre d'altres finalitats "la difusió, recuperació dels instruments tradicionals, xeremies, tamborino i flabiol".

És diplomat en Xeremies i també en tamborino i flabiol.Va fer estudis teòrics i pràctics sota la direcció de Teodor Salvà i del mestre Joan Mateu Canyelles. Per aprendre a tocar en colla assistí a les classes extraordinàries que mestre Rafel Bauçà impartia a Petra.

Però el que més ens interessa des d'aquest poble nostre és la recerca que fa dos anys que té en marxa sota el lema "Ahir i avui de les Xeremies a Marratxí", que s'arribarà a concretar en un corpus dels antics -i no tant- sonadors de la nostra terra, quasi tots ells centrats a Pòrtol. En seguirem parlant.

Biel.-
EM - Estampes marratxineres - Tot Marratxí
Marratxiner/e/s
Pòrtula, revista de Marratxí
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net


Patrocinat per...
> Restaurant Bon Jorn - Pòrtol. 971 60 33 39
>
L'Albelló - Pòrtol, "Tradició i avantguarda". 971 79 72 85
> Pòrtula, revista de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada