divendres, 17 de juliol del 2009

EM-29 Tamborinos i flabiols del Pont d'Inca Nou


És clar que hauria pogut parlar del Pont d'Inca Nou fent referència al col·legi Blanquerna, a les associacions que hi ha per allà, als amics i amigues que hi viuen, com el nostre impressor Xisco o, més concretament, un dels col·laboradors més actius de Pòrtula, Pep Toni Calvo. Però l'avinentesa ha fet que a les festes del Carme em topàs amb l'Escola de la Factoria de So, en aquesta ocasió integrada per sis persones, quatre de les quals fan part dels Xeremiers de Marratxí. Queda dit que els dedicarem una altra estampa.

Tanmateix avui m'interessa destacar els dos flabiolers, situats a l'esquerra de la foto, que -com manen els cànons- manegen tamborino i flabiol. Es tracta de Pere i Xavier Mercadal, pare i fill, afincats al Pont d'Inca Nou i integrants de les dues formacions esmentades.

Em plau de forma especial poder lligar aquest nucli de Marratxí -urbanització nascuda l'any 1979 i que compta amb 2300 habitants- amb la Música, i més concretament amb la forma més nostra d'expressió musical. I veure que la practiquen en família, una immillorable manera d'unir persones i sentiments. Cercant, cercant trobarem exemples semblants als altres nuclis marratxiners... entre ball de bot al Pla de na Tesa, Banda Municipal, coral Veus de Marratxí, diverses bandes pop i rock i encara d'altres manifestacions, el nostre futur musical resta assegurat. Quin alè.

Parlant de festa, encara en queden alguns dies. Per conèixer les activitats pendents... Clicau Festes de Pòrtol ... I molts d'anys !


Biel.-
Estampes marratxineres
Pòrtula, revista de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada