dijous, 2 de juliol del 2009

EP-6 En Tòfol i en Menut


Els vaig trobar davant al carrer Major, davant Can Pep i Can Crosta, de la mà del seu propietari, ben simpàtic i col·laborador.


El més gran, un mastí, altrament dit "gos d'atura" i "canis pecuarius" de nom científic. Segons es pot veure i en definició del DCVB "robust i de pèl curt, utilitzat com a excel·lent guardià de la casa o del bestiar". És en Tòfol.


El petitó, un "bichón" maltès, nom que, curiosament, no procedeix necessàriament de l'illa de Malta, com podria semblar. Es tracta d'una raça ja coneguda pels antics egipcis i esmentada per Aristòtil a la Grècia clàssica. Segons Viquipèdia es tracta d' "excel·lents animals de companyia, nets, vivaços i molt intel·ligents, i no són agressius. És una espècie de gos dòcil, molt protector amb la casa, però molt amigable d'altres races. És una raça que, de no ser ben ensinistrada, pot tenir un lladruc força molest.
Poden fer tombarelles i mantenir-se dempeus sobre les seves potes del darrere diversos minuts. Encara que s'adapten perfectament a viure en pisos, per la seva petita grandària i caràcter domèstic, els encanta passejar a l'aire lliure. En ser una raça delicada, sobretot quan són cadells, requereixen molta cura". Aquest nostre, portolà, nom Menut i va dins una panera perquè s'havia trencat una poteta.


Ja ho veis... les coses que s'arriben a aprendre només fent una volta per la Vila !!!!




Biel.-
Estampes portolanes
Estampes marratxineres
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada