dimecres, 1 de juliol del 2009

EM-13 Es Pla de na Tesa i Son Bonet















Fa molts d'anys que van plegats, aquests dos topònims marratxiners. I, de fet, ambdós tenen el mateix origen : La gran possessió de Son Ametler, mig ciutadana, mig marratxinera.

Cal dir que aquest origen és compartit per gran quantitat de llocs del sud-oest del terme: es Pinaret, Sant Llatzet, es Pont d'Inca, Son Conill, Son Llebre, Can Vador, cas Capità, Son Alegre, Son Blanc...

Tornant a la petita possessió de Son Bonet, provinent de l'esmentada divisió, a inicis del segle XX fou adquirida per l'anomenat Ram de la Guerra -equivaldria a l'actual ministeri de Defensa-per ubicar-hi el futur aeròdrom, que va tenir molta importància durant la guerra incivil, i fou l'aerport de Mallorca fins que l'any 1959 els serveis de passatgers passaren a Son Sant Joan.

La visió i el soroll de les avionetes són el pa de cada dia de la gent del Pla de na Tesa -com també de la del Pont d'Inca-, ja hi estan ben acostumats i la imatge de l'avió coincidint amb la vertical del campanar de Sant Llàtzer resulta habitual. Tot i que, des dels xiprers de la zona de Carma, sembli que el petit avió ha de xocar o caure damunt la torre parroquial, llavors veim que la seva trajectòria el du més a la dreta, camí de l'aterratge al camp de Son Bonet. I tornam alenar a plaer, aliviats.


Biel.-
Estampes marratxineres
Pòrtula, revista de Marratxí
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada