dimecres, 29 de juliol del 2009

EP-32 Famílies portolanes


El tall és ample, extens. Cercar noms i famílies, malnoms i dates... Més que res, que hi ha molta tasca per fer i el temps no corr de bades.

Una de les idees és parlar de les diverses famílies portolanes. Ja fa temps que vàrem començar amb en Pere Calet, però sempre ho deixam interromput per un o altre motiu. Queda clar que no podem ésser per tot.

Damunt Pòrtula vàrem parlar de can Pere d'Inca, de cas Rural, un poc de can Vent, de can Xic. Són un parell de les moltes famílies que tenim a la Vila... N'hi ha de feina per fer... !!!

Ara ens hem tornat posar en marxa, amb en Pere, i entre entrevistes personals als membres de les diverses branques i feina d'arxiu -sobretot pel que fa a l'onomàstica, les filiacions i la cronologia- arribarem a fer alguna cosa. De fet, ja heu pogut veure alguns resultats, sobre tot pel que fa a efemèrides puntuals d'enguany... 100 anys, 50 anys...

He d'agrair, en concret, a Toni-et-somdePòrtol el seu interès per la feina que feim aquí. I, sí, no pateixis, un dia d'aquests veuràs complit el teu desig i podràs llegir la relació de totes les persones que vàreu néixer l'any 1958. Aprofit per tornar demanar en general -i a tu, Toni-et en particular- que ens faceu arribar material gràfic relacionat amb aquestes persones que fan part d'una determinada anyada, quintada o generació. No sabeu com millorarien els resultats !

A la imatge, dos parents, en Pere Amengual 'Calet' -esquerra- i en Pere Amengual 'Bernadí', tot i que curiosament no són família per la branca paterna -segurament d'enrere sí devien ésser els mateixos Amengual, però avui fan part de branques diferents- sinó de la materna. Amb ells hem trescat material familiar -documents i fotos- que aviat ens permetran poder fer una aproximació a cada una de llurs respectives famílies. Tot és començar. Aquelles persones que es puguin sentir atretes per aquesta recerca, per aquesta capbussada dins la història no han de fer més que avisar. Per a nosaltres serà un plaer i un goig poder participar-hi.


Biel.-
Estampes portolanes
Estampes marratxineres
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada