divendres, 3 de juliol del 2009

EP-7 Els pals telefònics





Em pens que en alguna ocasió a través de Pòrtula vàrem fer amb Vicenç Sastre seguiments de la ubicació dels pals telefònics, almenys de Pòrtol i de sa Cabaneta.

La conclusió és que estaven col·locats amb els peus. Rissant el ris al que podria dir Murphy: "si un pal pot estar mal col·locat, vol dir que sou a Pòrtol". Idò això.

La cosa continua; la imatge no pot ser més eloqüent: Al bell mig de la voravia, que ja és prou estreta per natura pròpia, un pal suposadament instal·lat per Timofònica. Impossible fer-hi res, ni pots passar per un costat ni per l'altre, molt més quan hi ha un cotxe que actua d'obstacle afegit. Més estret, impossible.

L'exemple és del carrer Jaume Balmes, que comença davant les cases de can Millo -al fons-, però es pot extrapolar a molts altres indrets del poble. Timofònica bé en sap, d'apujar les tarifes i cobrar per atendre les consultes de problemes que ells mateixos han creat... però de resoldre la vida ciutadana, del dia a dia, de permetre poder passar per qualsevol voravia sense entrebancs, de facilitar el pas dels cotxets d'infants... de tot això encara no n'han après. Ni pot ser n'aprenguin mai si des de les administracions no li posen les peres a quarto, tal com es mereix.

Per contra, a l'altra imatge veim una utilització positiva d'algun d'aquests pals, en forma d'anunci de ball de bot al poble. Algun pro davant moltíssims contres.


Biel.-
Estampes portolanes
Estampes marratxineres
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada