dijous, 27 d’agost del 2009

EM-48 Pep Toni, Cati i Aina... els lleures de la investigació



Un dels alicients de la recerca documental és la situació de l'espai de consulta. Em deixen un despatxet a la casa de la Vila i per allà davant passa un i altre. D'aquesta manera em fan més distreta una tasca que resultaria feixuga i lenta, perquè de cap manera puc dir que sigui monòtona ni avorrida.

Per allà hi passa sovint en Tomeu Oliver 'Cantó', generalment amb el somrís als llavis; en Toni Montilla que no atura mai, per amunt i per avall a tota velocitat; na Sonia i en Javier que surten un moment a l'aire lliure per fer un xigarret; en Guillem o l'altre Xavier, secretari del Jutjat de Pau, que vénen a cercar o a endur-se'n qualsevol dels papers que maneja aquest organisme -i que, pens... en un futur serviran perquè altra gent segueixi investigant...-; en Jaume, na Teresa n'Aina o n'Esperança que van d'un lloc a l'altre cercant algú o traspassant informes; en Sebastià, na Magdalena, en Joan, na Maria... o qualsevol altre dels regidors sortint o entrant a alguna reunió... fins i tot el batle, en José Ramón, de tant en tant es deixa veure fora del seu despatx i es preocupa per conèixer l'estat de les investigacions...

I al marge de la gent de la casa, adesiara ve algú conegut per resoldre qüestions administratives i, sorprès de trobar-me per allà, s'atura i s'interessa per la tasca que duc a terme.

Ja vos dic, resulta entretingut...

I ara fa uns dies vingueren els amics portulans Pep Toni i Cati, que podeu conèixer per la seva multitud d'aportacions a la revista -i ara també al digital Tot Marratxí-, molt en concret com a cronistes de les Vetlades. Precisament ara tenen entre mans l'edició de la sèrie d'aquestes cròniques mensuals editades del 1996 al 2000 i havíem de comentar alguns aspectes del futur llibre.

Els va fer gràcia, poder contemplar al viu els llibres històrics dels nostres avantpassats de Marratxí, tot i que ells no ho són de naixement. Però estan ben arrelats al Pont d'Inca i, sobre tot, la seva filla Aina que ella sí és marratxinera, que els acompanyava i no deixà d'escanejar-ho tot amb la vista. Qui sap si en un futur també s'interessarà per la història nostrada?

Biel.-
EM - Estampes marratxineres - Tot Marratxí
Marratxiner/e/s
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Patrocinat per Pòrtula, revista de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada