dimecres, 5 d’agost del 2009

EP-38 Primeres comunions de 1966 a Pòrtol AT-2


Encara era a l'església vella. Tot i que ho varen fer defora, a la plaça, perquè la gent no hagués cabut dintre, tants eren els nins i les nines que havien de combregar. Tal vegada aquesta circumstància, unida a la nombrosa assistència als funerals, fou determinant uns anys més tard per tomar l'edifici neogòtic i envestir les obres de l'església nova, de més cabuda.

El grup bàsic d'aquell 24 d'abril estava composat pels nascuts l'any 1958, però n'hi havia d'altres anys.

La imatge en blanc i negre és del fotògraf Iglesias, pare de Marisa i Enric; les altres dues, en color, són d'un parent d'en Toni de Son Ros, el qual ens ha facilitat les tres fotografies.

A la primera imatge, asseguts, hi veim en Miquel Sastre 'Nofre', els germans Sebastià i Miquel Mut, en Pep Carrasco, en Jaume Toni Ros, en Toni de Son Ros, en Joan des Cine, un que no hem pogut identificar, en Fernando Gargallo (+) -l'únic que no va de blanc-, en Guillem Roca, en Pau Ferrer, en Toni Juan, en Pedro Garcia i en Pep Paloni.

Els pares estan en el mateix ordre que els fills, tot i que no hi surten tots: Carrasco, Toni Ros (+), Toni de Son Ros (+), Tomeu des Cine, no identificat, Gargallo (+), Miquel Roca (+), Pau Ferrer (+), Juan, i Garcia.

Entre el públic assistent s'hi podria distingir en Marçal de can Carrió (+), en Toni Vich i en Ramon Oliver.

Una de les altres fotos, seguint el grup a la dreta, ens permet veure els pares de Josep Garau 'Paloni' i l'única nina visible, na Margalida Serra de sa Roca Llisa.

La tercera, més escorada a l'esquerra i amb presència d'alguns celebrants -l'oficiant era el rector, mn. Martí Cifre-, ens permet distingir Nofre Sastre i Miquel Mut sr.


Si vos ha de fer gràcia veure alguna de les vostres fotografies en aquesta secció, avisau... 60 24 63


Biel.-
AT - Aquell temps!
EP - Estampes portolanes
Estampes marratxineres
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada