dissabte, 22 d’agost del 2009

EP-55 Altre pic, Sant Jaume AA-3



Altre pic el carrer de Sant Jaume i, altre pic, la comunió d'Antoni Canyelles Palou, de Son Ros, l'any 1966. A partir d'aquí, la comparativa.

De can Pep Gran només es veu el cap de cantó, però es divisa molt millor la tanca de davant -encara intacta- i el buc de can Biel Grimalt, avui convertit en part en perruqueria, que en aquell moment encara no era. Pensau que Biel tallava els cabells a can Jaume.

Just davant can Biel es veu una tanca -de les típiques de ses Rotes- que avui ha esdevingut un seguit de cases adossades.

I, només a la foto actual, el fons de ca na Lita "Manuela", tot i que aleshores ja hi era.

A la imatge antiga, captada per un parent d'en Toni, hi surt ell entre sa mare i son pare. Ella, Francesca Palou Amengual, de sa Cabaneta. Filla de madò Bet 'des siurells' i de mestre Felip. Ell, malauradament ja desaparegut -com el seu germà Xesc, 'roter', ambdós ollers- de Son Ros.

No vos perdeu el detall del cigarret a la mà dreta del protagonista, record d'un temps que es veia amb bons ulls que els infants fumassin durant un dia especial. Per sort aquest costum tan malsà ja es considera passat a la història.

Biel.-
AA- Ahir i avui; abans i ara
EP-Estampes portolanes
EM - Estampes marratxineres - Tot Marratxí
Pòrtula, revista de Marratxí

Patrocinat per Pòrtula, revista de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada