dimecres, 26 d’agost del 2009

EP-59 Escoleta d'estiu farcida de records





L'escoleta d'estiu de s'Escola Vella segueix el seu ritme, tot i que ja queden pocs dies per acabar les activitats.

Ara estan engrescats en la preparació del festival de cloenda que tendrà lloc aquest divendres a les 14:30 h.

La bulla començarà amb un dinar amb pares i parents -a 8'50 € per persona- i acabarà amb un seguit d'actuacions preparades pels assistents a l'escoleta.

Segons ens explicà la coordinadora, la cabanetera Maria Antònia Isern, durant la segona quinzena d'agost han tengut gairebé els mateixos nins i nines que a la primera, amb pocs canvis.

No deixa de ser curiós veure aquest tipus d'activitats dins l'aula que, durant un o dos anys, vaig compartir amb una sèrie de companys d'estudis infantils... els primers cursos després de venir de ca ses Monges i abans d'anar a la classe "dels majors", amb don Jaume. Era una escola "unitària mixta". Unitària perquè cada mestre tenia diversos grups de nins, de diferents edats i cursos, i els feia ensenyaments específics adaptats a llur nivell. Sembla que hauria de ser un desgavell, però se'n sortien... En part gràcies a aquelles enciclopèdies Alvarez "intuïtives, sintètiques i pràctiques" que aportaven més coneixements en un curs que ara en tot el cicle. Altra cosa era que les assimilàssim...

Mixta perquè aquí hi havia els nins i allà -a la classe de dona Concepció i, posteriorment, de na Carme- les nines: tots anaven a la mateixa escola, però no compartien sostre, excepte els pàrvuls.


En aquesta aula els nins de Pòrtol vàrem conviure amb don Cristóbal primer i amb don Fernando més tard; pot ser enmig hi hagués algú més, molt poc temps, en un moment que el primer s'havia fracturat cosa i anava amb el peu o la cama enguixada. Just després va ser la classe del mestre Joan Amengual, conegut per 'Calet' tot i que era de can Vent, que es jubilà al cap d'uns anys en aquesta mateixa escola.

Per completar el claustre només falta dona Maria, que fou la mestra d'educació infantil durant molts, molts d'anys. Una dona molt estimada pels seus alumnes. Quin temps...


Biel.-
EP-Estampes portolanes
EM -
Estampes marratxineres - Tot Marratxí
Marratxiner/e/s
Pòrtula, revista de Marratxí
Pòrtol, el meu poble
Amb 'P' de Pòrtula a la ràdio (92.9 fm)
biel@portula.net

Patrocinat per Pòrtula, revista de Marratxí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada